Exotisch Zanzibar

Jozani Forest

Jozani Forest

Van 17 november t/m 26 november 2017 organiseerde Stichting Vesalius opnieuw een onafhankelijke, zonder sponsoring, geaccrediteerde nascholingsreis voor huisartsen naar Zanzibar.

Zanzibar ligt tegen de evenaar en heeft dan ook een tropisch klimaat. Zanzibar werd in 1698 onderdeel van de overzeese gebiedsdelen van de sultan van Oman. In 1840 verhuisde Sultan Said de hoofdstad van Oman van Muscat naar Zanzibar. Said was nu sultan van Zanzibar en Oman. Aan het eind van de 19e eeuw namen de Britten het bewind over. Kort nadat het eind 1963 onafhankelijk was geworden als Zanzibar, werd het met Tanganyika samengevoegd tot Tanzania, waarvan het vanaf 1964 deel uitmaakt.

Zanzibar is op twee na grootste producent van kruidnagels ter wereld. Verder exporteert Zanzibar kruiden, zeewier en raffia. Hiernaast is ook het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Het eiland staat ook bekend om zijn duikplekken in en rond de koraalriffen.

Reisschema

17 november Vlucht per KLM/Kenya Airlines van Amsterdam naar Zanzibar via Nairobi.
18 november Aankomst Zanzibar en transfer naar 5* Bluebay Beach Resort, tevens hotel voor de nascholingscursus.
18 t/m 25 november Verblijf in Bluebay Beach Resort.
26 november Transfer naar de luchthaven van Zanzibar voor de vlucht via Nairobi naar Amsterdam. Aankomst ca. 14.50 uur (zondag).

Cursusprogramma

Voor de nascholingscursus wordt 20 uur accreditatie aangevraagd bij de KNMG. De cursus bestaat uit 5 dagdelen van 4 uur.

19 november Capita Selecta gynaecologie
20 november Capita Selecta verslavingszorg
21 november Capita Selecta longgeneeskunde
22 november Capita Selecta gynaecologie (vervolg)
Capita Selecta longgeneeskunde (vervolg)

Excursiepakket

  • Al het vervoer per A/C transport
  • Spice Tour
  • Jozani Forest Tour
  • Bezoek aan Stone Town.

Tijdens de cursusdagdelen is er voor de partners geen afzonderlijk programma. Veel excursies zijn al bij het excursiepakket inbegrepen en de hotels bieden daarnaast volop gelegenheid om te relaxen in de tuin of bij het zwembad.

Spice Tour Jozani Forest Tour Stone Town